Robert Helenius

Robert Helenius ”The Nordic Nightmare” är proffsboxare med 22 tungviktsmatcher som obesegrad i bagaget. I december 2015 tog han hem titeln som Europamästare, och målsättningen är att bli världsmästare. Han inledde sin boxningsträning som 14-åring, inspirerad av sin pappa som var boxningstränare. Åtta år senare (år 2006) blev satsningen på boxning mera verklig. Det året blev han Europa silvermedaljör som amatör. Före det hade han vunnit sex FM, Europa brons som B-junior och Europa brons som A-junior.

Efter 2006 bodde Robert sex år i Berlin och ägnade hela sin tid åt proffsboxning, varefter han flyttade till Åland varifrån hans sambo är hemma. I samma veva kom han in på träning på Träningsverket, och en tid därefter blev Johan Lindström (en av initiativtagarna till Träningsverket) hans tränare.

Så här berättar Robert om sin träning på Träningsverket: ”Här finns allt jag behöver för att få till bra träning. Det enda som saknas är en boxningsring”, säger han skämtsamt. ”I övrigt finns det som behövs – allt från boxningssäck till bra med utrustning för min fysträning. Nu kör jag mera fria vikter än jag någonsin tidigare har gjort, och det finns det gott om.”