Peter

– Mitt namn är Peter Selenius och jag har tränat på Träningsverket sedan anläggningen öppnade sina dörrar i april 2005. Före det hade jag aldrig hållit på med något motsvarande, men min fru var aktiv och tränade på gym och tyckte att jag skulle testa. Jag kände ganska snabbt effekt av träningen i form av att vardagen blev enklare, det blev lättare att röra på sig. I början fick jag en boost av själva träningen, sedan kom jag in i en litet segare period, och det bästa var när jag kom ur den och märkte att jag kan göra en förändring – det var roligt!

I dag tränar jag i gymmet i snitt tre dagar i veckan. Oftast blir det måndag, onsdag och fredag och utöver det kör jag en egen liten utmaning hemma på vardagsmorgnarna där jag kör 20 reps av fem olika övningar för att komma igång med dagen. Under de år jag har tränat på Träningsverket har jag anlitat personlig tränare för att få hjälp med upplägg för min träning. I dag tränar jag hela kroppen mångsidigt och har bra med material och kunskap att basera min träning på från att jag har tränat med personlig tränare. Vid tre tillfällen har jag varit skadad, men har ändå bra kunnat hålla kvar min träning trots det. En sjuk axel till exempel innebär sällan att man inte kan träna resten av kroppen. Och samtidigt behöver ju oftast det sjuka området rehabiliteringsträning.

Största fördelarna av träningen är det allmänna skicket! De tre senaste åren då jag varit till företagshälsovården på årlig kontroll har jag fått gå hem med goda resultat, och det är värt mycket.

Jag gillar träningen på Träningsverket för att här är så bra gemenskap! Det är bra ”snack” i gymmet, och det är roligt att komma hit!