Är du ny på gymmet? I och med Covid har vi vissa nya rutiner och gör förstås allt vi kan för att kunna hålla öppet. För träningen är så viktig för välmåendet som vi alla behöver! Här har vi sammanfattat vad som gäller.

Det viktigaste är förstås hygienen. Tvätta händerna noga och ofta, och det viktigaste är att tvätta dem innan du kommer och innan du går. Med noga menas tvätt med tvål och vatten, minst 20 sekunder för att tvålen ska hinna göra sitt jobb. Stäng av kranen med hjälp av armbågen och torka dig med engångs pappershanddukar. När händerna är torra kan man även använda sig av handsprit, som också den ska torka in i huden. Vi har satt ut extra tvål vid alla handfat, snälla låt dem hållas kvar. ❤️

Vi har också ställt ut extra stationer med sprayflaskor och papper så att du enkelt kan torka av de redskap du använder, och göra det efter varje övning. Egen handduk kan vara bra att ha med, för att placera på maskiner eller mattor som används. Också handsprit finns utplacerat på flera ställen i gymmet. 

Håll avstånd! Detta gäller både i gymmet och på gruppträning. Välj cyklar i cykelsalen så att vi inte sitter för tätt, och undvik i mån av möjlighet främre raden. Detsamma gäller i de andra salarna, längst fram framför instruktören kan vi gärna lämna lite utrymme.

Viktigast av allt: stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk. Det är viktigt att vi tänker på varandra och visar hänsyn. Kom bara på träning om du känner dig helt frisk.

Kom gärna färdigt ombytt och duscha hemma om du har möjligt. Allt för att korta ner tiden för ditt besök på gymmet är hemåt. 

I gruppträningssalarna har vi begränsat maxantalet så att vi ska ha ordentligt med utrymme när vi tränar. Vi fortsätter lyssna till rekommendationer och uppdaterar såklart vid behov våra rutiner.

Om vi alla hjälps åt och tar vårt ansvar så kan vi njuta av den viktiga träningen och välmåendet. Vi vill att du, och vårt samhälle, ska må bra och finns här för att hjälpa dig med det. DET står Träningsverket för! Det handlar inte bara om träning – det handlar om livet. Så välkommen in till oss och fråga oss gärna om du funderar över något. 💕