Bakgrund och vision

Träningsverket slog upp sina dörrar i april 2005, och har sedan dess varit en stor aktör inom träningsvärlden på Åland. Initiativtagare till öppningen var Kim Janson, Johan Lindström och Linda Pettersson. Idag är det Kim Janson som driver anläggningen och beskriver visionen för anläggningen enligt följande:

Träningsverkets vision är att förbättra den åländska hälsan och bidra till ett lyckligare samhälle genom ett helhetskoncept inom träning och friskvård.

När vi startade Träningsverket var vår ambition att skapa ett ställe där vi själva skulle vilja träna. Vi ville få fram kärleken till själva träningen! Vi önskade en anläggning där en nybörjare står bredvid en flitig motionär, en bodybuildare står sida vid sida med en pensionär, en elitidrottare bredvid en rehabtränande – och att alla njuter och utvecklas av sin träning. Allt detta har vi uppnått i dag!

Vi vill erbjuda dig den bästa träningen och högsta kvalitetsservicen. Vårt mål är att du ska hitta träning och aktiviteter som passar just dig. Vi har allt från gymträning med fria vikter, maskiner och övriga redskap, till konditionsutrustning.

Fortsättning nedan

 

 

I Athletic room finns bland annat sandsäckar, ribbstolar, monkey bar och hoppboxar.  Vi har också ett brett och varierat utbud inom vår gruppträning. En separat cykelsal och en stor gruppträningssal där det finns allt från styrke-, konditions- och yogaklasser till seniorträning. Har du ont om tid så finns det korta klasser på 30 minuter. Vi har även verkligt långa klasser på 120 minuter.

I gymmet har vi gjort något som är lite ovanligare, vi har valt att inte köpa en färdig ”line” från ett och samma märke, utan vi har handplockat godbitarna från olika märken. Somliga av våra maskiner är till och med handgjorda! Detta har vi gjort för att ha ett klokt utbud av det du verkligen behöver och kan utvecklas i, och slippa de onödiga prylarna som ser bra ut men inte gör någon större nytta.

Träningsverket är en plats man vill till – inte en plats man hittar på ursäkter för att undvika. Hos oss är det självklart att komma in och ta en kaffe och säga hej även om du inte ska träna just den dagen.

Hos oss handlar det om sprudlande träningsglädje, hög kvalitet och gemenskap. Du ska ha roligt och må otroligt bra när du tränar – och dessutom ha människor omkring dig som kan vägleda dig, stötta och backa upp dig.

När du tränar är du värd det bästa helt enkelt.