Athletic Cross Training (ACT)

Under det 45 min långa passet tränas både styrka, kondition, explosivitet och rörlighet utifrån dina egna förutsättningar. Passet inleds alltid med uppvärmning och en teknikdel som är ca 15 minuter lång. Teknikdelen riktar in sig på någon eller några övningar som sedan används under den mera intensiva, pulshöjande delen som avslutar passet. Under passet används redskap som skivstänger, ringar, kettlebells, pull up-räcke osv.

Athletic Cross Training, ACT 60 minuter

Denna klass är lik ACT 45 minuter men fokuserar än mer på teknik. Den passar bra både för den som är helt ny och för den som gått mycket på ACT45 och vill vidareutveckla teknikmomenten. För den som är helt ny är det en perfekt klass för att hinna öva teknik ordentligt tillsammans med instruktören och övriga klassen. Också ACT60 avslutas med en mer intensiv, pulshöjande del som får fram svetten i pannan.

Cirkel

30 minuter stationsträning där vi jobbar i korta intervaller med ca 10 olika funktionella övningar. Styrka, kondition och balans blandas beroende på dagens passupplägg. Nya övningar varje vecka.

Cycling

Rolig, enkel och effektiv konditionsträning på cykel. Vi erbjuder allt från kortare cykelklasser på 30 minuter till 45 och 60 minuters klasser på vårt ordinarie gruppträningsschema. Utöver detta ”kryddar” vi till cyklingen ibland med utmanande långpass på 2-3 timmar.

DancePaso

DancePaso är ett 30 eller 45 minuters danspass med latininspirerade rytmer. Ni kommer bl.a. få testa på salsa, cumbia, merengue och reggeaton. Inga förkunskaper i dans behövs, utan vi njuter av den härliga musiken och glädjen i att dansa tillsammans. Du som nybörjare såväl som van dansare är varmt välkommen med!

EMBODIED FLOW™ Yoga

Embodied Flow™, som är skapt av Tara Judelle och Dr. Scott Lyons, är ett system av transformerande yoga som bjuder in dig till den djupaste upplevelsen av dig själv. Genom en integrerande blandning av hatha yoga, somatics, rörelse meditation, tantrisk filosofi, och transpersonell psykologi framkallar praktiken upplevelsen av att stiga in i flow som meditation “in
action”. Embodied Flow™ inbjuder dig som utövare att röra dig och leva på ett djupt naturligt, lätt och ledigt sätt.

GlutePower

GlutePower är en blandning av kondition, styrka och balans som ger effektiv träning och passar för alla. Vi använder stepbräda för att få fart på både rumpa, lår och vader, samtidigt som pulsen går upp. Användning av gummiband kommer att hjälpa dig att hitta den brännande känslan, framförallt i din bakdel, eller det som heter Gluteus Maximus = Glute Power! Vi avslutar sedan med mage och en kortare stretch.

Kettlebell

Kettlebell är en effektiv träningsform för hela kroppen där vi tränar bland annat styrka, explosivitet, kondition och balans, beroende på dagens passupplägg som varierar från gång till gång. Klasserna är 30 minuter och redskap som används är kettlebellkulor, men även övningar med enbart egen kroppsvikt kan förekomma.

Les Mills BODYBALANCE®

Fantastisk blandning mellan yoga, tai chi och pilates i härliga rörelsemönster som ger dig träning för rörlighet och styrka. Kontrollerad andning, koncentration och rörelser får dig att uppnå en känsla av harmoni och balans. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser)
Se Les Mills BodyBalance

Les Mills BODYCOMBAT®

Klassen som tränar din kondition, koordination och styrka på ett så roligt sätt att du glömmer tiden helt. BODYCOMBAT® är inspirerat av kampsporter som karate, taekwondo, boxning, capoeira och muy thai och är en fartfylld klass med mycket energi. Ingen kroppskontakt då klassen är så kallad non-contact, och inga grundkunskaper krävs. Musiken är drivande och instruktören kommer att göra allt för att få dig att sparka lite högre, slå lite hårdare. Perfekt för att mota bort stress, ha en rolig stund och gå härifrån som en vinnare! Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills-klasser). Se Les Mills BODYCOMBAT
Se Les Mills BODYCOMBAT

Les Mills BODYPUMP®

Träning med skivstång och viktplattor för hela kroppen. Fokus ligger på låg viktbelastning och högt antal repetitioner, som bidrar till att forma kroppen samt bli starkare och uthålligare. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser) . Se Les Mills BodyPump

Les Mills TONE®

Klassen där du får den optimala mixen av styrka, kondition och bålträning i en komplett träning på 45 minuter! En utmanande blandning av övningar med kroppsvikt, gummiband eller mindre viktplattor som går att anpassa till alla träningsnivåer. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser).
Se Les Mills TONE

Les Mills CXWORX®

Ett funktionellt och effektivt coreprogram på 30 minuter som stärker mage, rygg, rumpa och axlar. Redskap som används under passet är främst egen kroppsvikt, men även gummiband och viktplattor. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser). Se Les Mills CXWORX

Les Mills GRIT STRENGTH®

Ett riktigt utmanande och effektivt pass på 30 minuter där tunga vikter och mycket vilja är ledorden. Passet är utformat för att maximera din muskelstyrka genom högintensiv intervallträning med hjälp av skivstång och viktplattor. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser).
Se Les Mills Grit Strength

Les Mills SH'BAM®

SH’BAM är den perfekta blandningen av enkla och heta dansmoves, där du lockar fram stjärnan i dig och dansar dig i form till coola clubhits, listettor, remixer av gamla klassiker och moderna latin beats. Under 45 minuter får du dansa loss och njuta av musiken.
Les Mills klasser är förkoreograferade, vilket gör det lätt för dig som deltagare att komma in i passets upplägg oavsett om du är nybörjare eller van deltagare. Koreografi och musik ändras var tredje månad (lika för alla Les Mills klasser).

Les Mills SPRINT®

SPRINT är ett utmanande högintensivt träningspass med cykeln som verktyg. Det är en kort, intensiv typ av träning där motivationen och utmaningen ligger i att pusha dina gränser, både fysiskt och mentalt. Det är en högintensiv men samtidigt skonsam träningsform som är vetenskapligt bevisad att ge snabba resultat.

De 30 minuter du sitter på cykeln leder till högre förbränning i timmar efteråt. Du kombinerar intervaller av hög intensitet, där du jobbar så hårt som möjligt, med vila för att förbereda dig för nästa spurt. Resultatet? Du når dina träningsmål, snabbt!

Du behöver inte vara cyklist för att träna SPRINT, det här handlar om HIIT. Är du ny för träning rekommenderas att ta det lite försiktigare de första gångerna, men alla kan delta. Koreografi och musik ändras var tredje månad (lika för alla Les Mills klasser).

SeniorCirkel

Träning för dig som är 60+! På seniorcirkeln arbetar vi i cirkelformat för varierad träning. Det betyder att vi har ca 10 stationer med olika övningar och jobbar en station i taget tills vi kommer varvet runt. Övningarna är en blandning av styrka, kondition, balans och rörlighet. Faktorer som alla fyra är viktiga i vår vardag och för vårt välmående. Övningarna är anpassade så att de fungerar oberoende vilken nivå du är på.

Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa flow är en rolig, energifylld yoga till härlig musik. Klassen utmanar styrka och rörlighet, men det finns möjlighet att anpassa efter alla nivåer. Vi går igenom andning, solhälsningar, bygger upp ett flow och har en skön savasana (vila) på slutet. Klassen är 60 minuter.

YogaStretch

YogaStretch är en mjukare form av yoga klass. Klassen passar för både nybörjare, då tempot är lugnare, men även för mer erfarna yogautövare då det ges möjlighet att öva och förfina våra asanas (rörelser), vår pranayama (andning) samt utveckling av drishti (blickpunkter). Klassen är 75 minuter.

YinYoga

Det här är egentid där du får släppa stress, press och spänningar. Vi håller djup stretch länge så att vi riktigt kommer in i oss själva och lär oss att slappna av i det ibland obekväma. Passet avslutas med en lång, skön avslappning och en kort meditation.