Athletic Cross Training (ACT)

Under det 45 min långa passet tränas både styrka, kondition, explosivitet och rörlighet utifrån dina egna förutsättningar. Passet inleds alltid med uppvärmning och en teknikdel som är ca 15 minuter lång. Teknikdelen riktar in sig på någon eller några övningar som sedan används under den mera intensiva, pulshöjande delen som avslutar passet. Under passet används redskap som skivstänger, ringar, kettlebells, pull up-räcke osv.

Athletic Cross Training, ACT 60 minuter

Denna klass är lik ACT 45 minuter men fokuserar än mer på teknik. Den passar bra både för den som är helt ny och för den som gått mycket på ACT45 och vill vidareutveckla teknikmomenten. För den som är helt ny är det en perfekt klass för att hinna öva teknik ordentligt tillsammans med instruktören och övriga klassen. Också ACT60 avslutas med en mer intensiv, pulshöjande del som får fram svetten i pannan.

BodyPower

BodyPower är en blandning av kondition, styrka och balans som ger effektiv träning och passar för alla. Det är till största delen den egna kroppsvikten vi använder som redskap men det kan även finnas inslag av gummiband och stepbräda för att få till lite extra härlig brännande känsla i musklerna. Fokus är till största delen på ben och rumpa men det finns även inslag där hela kroppen får jobba. Mycket puls, fart och härlig energi utlovas. Vi avslutar sedan med mage och en kortare stretch.

Cirkel

30 minuter stationsträning där vi jobbar i korta intervaller med ca 10 olika funktionella övningar. Styrka, kondition och balans blandas beroende på dagens passupplägg. Nya övningar varje vecka.

Cycling

Rolig, enkel och effektiv konditionsträning på cykel. Vi erbjuder allt från kortare cykelklasser på 30 minuter till 45 och 60 minuters klasser på vårt ordinarie gruppträningsschema. Utöver detta ”kryddar” vi till cyklingen ibland med utmanande långpass på 2-3 timmar.

GymPower

Ett träningspass i gymmet tillsammans med en av våra instruktörer. GymPower är perfekt om du vill få lite inspiration till din träning eller annars bara känner att det är tråkigt att träna ensam på gymmet. Dessutom ett perfekt pass om du är intresserad att ta dig till gymmet, men är osäker på vad du ska göra! En av våra instruktörer kommer finnas på plats och guida er till rolig och härlig träning i gymmet.

Kettlebell

Kettlebell är en effektiv träningsform för hela kroppen där vi tränar bland annat styrka, explosivitet, kondition och balans, beroende på dagens passupplägg som varierar från gång till gång. Klasserna är 30 minuter och redskap som används är kettlebellkulor, men även övningar med enbart egen kroppsvikt kan förekomma.

Les Mills BODYATTACK®

BODYATTACK® är ett sportinspirerat konditionspass som utmanar och utvecklar din styrka, kondition och uthållighet. Denna högintensiva klass kombinerar atletiska aerobic-inspirerade rörelser med styrka och stabiliseringsövningar, allt till häftig energidrivande musik. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser)
Se Les Mills BodyAttack

Les Mills BODYBALANCE®

Fantastisk blandning mellan yoga, tai chi och pilates i härliga rörelsemönster som ger dig träning för rörlighet och styrka. Kontrollerad andning, koncentration och rörelser får dig att uppnå en känsla av harmoni och balans. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser)
Se Les Mills BodyBalance

Les Mills BODYCOMBAT®

Klassen som tränar din kondition, koordination och styrka på ett så roligt sätt att du glömmer tiden helt. BODYCOMBAT® är inspirerat av kampsporter som karate, taekwondo, boxning, capoeira och muy thai och är en fartfylld klass med mycket energi. Ingen kroppskontakt då klassen är så kallad non-contact, och inga grundkunskaper krävs. Musiken är drivande och instruktören kommer att göra allt för att få dig att sparka lite högre, slå lite hårdare. Perfekt för att mota bort stress, ha en rolig stund och gå härifrån som en vinnare! Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills-klasser). Se Les Mills BODYCOMBAT
Se Les Mills BODYCOMBAT

Les Mills BODYJAM®

BODYJAM® är en utmanande dansklass i träningsform. En blandning av olika dansstilar till het musik gör att du har kul och svettas, samtidigt som du får en fantastisk dansupplevelse. Här njuter vi av känslan och drivet i dansen och musiken! Passar dig som vill ha en lite mer utmanande koreografi och älskar att dansa. Liksom alla Les Mills program, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.
Se Les Mills BODYJAM

Les Mills BODYPUMP®

Träning med skivstång och viktplattor för hela kroppen. Fokus ligger på låg viktbelastning och högt antal repetitioner, som bidrar till att forma kroppen samt bli starkare och uthålligare. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser) . Se Les Mills BodyPump

Les Mills TONE®

Klassen där du får den optimala mixen av styrka, kondition och bålträning i en komplett träning på 45 minuter! En utmanande blandning av övningar med kroppsvikt, gummiband eller mindre viktplattor som går att anpassa till alla träningsnivåer. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser).
Se Les Mills TONE

Les Mills CORE®

Ett funktionellt och effektivt coreprogram på 30 minuter som stärker mage, rygg, rumpa och axlar. Redskap som används under passet är främst egen kroppsvikt, men även gummiband och viktplattor. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser). Se Les Mills CORE

Les Mills GRIT STRENGTH®

Ett riktigt utmanande och effektivt pass på 30 minuter där tunga vikter och mycket vilja är ledorden. Passet är utformat för att maximera din muskelstyrka genom högintensiv intervallträning med hjälp av skivstång och viktplattor. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser).
Se Les Mills Grit Strength

Les Mills SH'BAM®

SH’BAM är den perfekta blandningen av enkla och heta dansmoves, där du lockar fram stjärnan i dig och dansar dig i form till coola clubhits, listettor, remixer av gamla klassiker och moderna latin beats. Under 45 minuter får du dansa loss och njuta av musiken.
Les Mills klasser är förkoreograferade, vilket gör det lätt för dig som deltagare att komma in i passets upplägg oavsett om du är nybörjare eller van deltagare. Koreografi och musik ändras var tredje månad (lika för alla Les Mills klasser).
Se Les Mills SH’BAM

SeniorCirkel

Träning för dig som är 60+! På seniorcirkeln arbetar vi i cirkelformat för varierad träning. Det betyder att vi har ca 10 stationer med olika övningar och jobbar en station i taget tills vi kommer varvet runt. Övningarna är en blandning av styrka, kondition, balans och rörlighet. Faktorer som alla fyra är viktiga i vår vardag och för vårt välmående. Övningarna är anpassade så att de fungerar oberoende vilken nivå du är på.

SeniorMixen

SeniorMixen är väldigt lik SeniorCirkeln. Övningarna är anpassade så att de fungerar oberoende vilken nivå du är på. Klassen avslutas med en bonus övning och avlsappning.

Relaxe Deluxe Yoga

Relaxe Deluxe är en mjukare form av yoga klass. Klassen passar för både nybörjare, då tempot är lugnare, men även för mer erfarna yogautövare då det ges möjlighet att öva och förfina våra asanas (rörelser), vår pranayama (andning) samt utveckling av drishti (blickpunkter). Klassen är 75 minuter.

PranaYoga

Det här är egentid där du får släppa stress, press och spänningar.
I PranaYoga fokuserar man på yogarörelser, meditation, andningstekniker

Pranayama syftar på andningsövningar som tar bort de fysiska och känslomässiga hinder i vår kropp för att frigöra andningen och flödet av
prana – livsenergi. Regelbunden och uthållig pranayama-övning kan ladda och ge energi åt hela din kropp! Det fungerar utmärkt på spända muskler.
Inese kommer även att erbjuda meditation och soundbath “ljudbad” i slutet av klassen.

YinYoga

Det här är egentid där du får släppa stress, press och spänningar. Vi håller djup stretch länge så att vi riktigt kommer in i oss själva och lär oss att slappna av i det ibland obekväma. Passet avslutas med en lång, skön avslappning och en kort meditation.

Stretch

Förbättra rörligheten och motverka stelhet. Stretching håller musklerna smidiga och förhindrar att de blir styva och korta, vilket också främjar rörligheten och förebygger stelhet i senor och leder. Vi kör 30 minuter i olika positioner.
Genom att ägna tid och uppmärksamhet åt stretchingen kan du faktiskt uppleva samma känsla som efter ett härligt yogapass – lever du dig in tillräckligt mycket i rörelserna samt är eftertänksam kring din kropp och hur det känns i olika delar av den när du utför rörelserna, kan du uppleva ett slags medveten närvaro, även kallad mindfulness. Det kan i sin tur öka din känsla av ro och till och med minska eventuell ångest. Passet avslutas med en lugn och skön avslappning.