Athletic Cross Training (ACT)

Under det 45 min långa passet tränas både styrka, kondition, explosivitet och rörlighet utifrån dina egna förutsättningar. Passet inleds alltid med uppvärmning och en teknikdel som är ca 15 minuter lång. Teknikdelen riktar in sig på någon eller några övningar som sedan används under den mera intensiva, pulshöjande delen som avslutar passet. Under passet används redskap som skivstänger, ringar, kettlebells, pull up-räcke osv.

Cirkel

30-45 minuter stationsträning där vi jobbar i korta intervaller med ca 10 olika funktionella övningar. Styrka, kondition och balans blandas beroende på dagens passupplägg. Nya övningar varje vecka.

CoreMix

Coreträning där vi tränar bålstyrka i 30 minuter i musikens takt. Vi arbetar med kroppsstyrka, gummiband och viktplattor och avslutar med en kort stretch. Övningarna är enkla och instruktören ger både tyngre och lättare alternativ under klassens gång, vilket gör att klassen passar alla.

Cycling

Rolig, enkel och effektiv konditionsträning på cykel. Vi erbjuder allt från kortare cykelklasser på 30 minuter till 45 och 60 minuters klasser på vårt ordinarie gruppträningsschema. Utöver detta ”kryddar” vi till cyklingen ibland med utmanande långpass på 2-3 timmar.

GymPower

Ett träningspass i gymmet tillsammans med en av våra instruktörer. GymPower är perfekt om du vill få lite inspiration till din träning eller annars bara känner att det är tråkigt att träna ensam på gymmet. Dessutom ett perfekt pass om du är intresserad att ta dig till gymmet, men är osäker på vad du ska göra! En av våra instruktörer kommer finnas på plats och guida er till rolig och härlig träning i gymmet.

Les Mills BODYBALANCE®

Fantastisk blandning mellan yoga, tai chi och pilates i härliga rörelsemönster som ger dig träning för rörlighet och styrka. Kontrollerad andning, koncentration och rörelser får dig att uppnå en känsla av harmoni och balans. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser)
Se Les Mills BodyBalance

Les Mills BODYCOMBAT®

Klassen som tränar din kondition, koordination och styrka på ett så roligt sätt att du glömmer tiden helt. BODYCOMBAT® är inspirerat av kampsporter som karate, taekwondo, boxning, capoeira och muy thai och är en fartfylld klass med mycket energi. Ingen kroppskontakt då klassen är så kallad non-contact, och inga grundkunskaper krävs. Musiken är drivande och instruktören kommer att göra allt för att få dig att sparka lite högre, slå lite hårdare. Perfekt för att mota bort stress, ha en rolig stund och gå härifrån som en vinnare! Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills-klasser). Se Les Mills BODYCOMBAT
Se Les Mills BODYCOMBAT

Les Mills BODYJAM®

BODYJAM® är en utmanande dansklass i träningsform. En blandning av olika dansstilar till het musik gör att du har kul och svettas, samtidigt som du får en fantastisk dansupplevelse. Här njuter vi av känslan och drivet i dansen och musiken! Passar dig som vill ha en lite mer utmanande koreografi och älskar att dansa. Liksom alla Les Mills program, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.
Se Les Mills BODYJAM

Les Mills BODYPUMP®

Träning med skivstång och viktplattor för hela kroppen. Fokus ligger på låg viktbelastning och högt antal repetitioner, som bidrar till att forma kroppen samt bli starkare och uthålligare. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser) . Se Les Mills BodyPump

Les Mills BODYSTEP ®

En energisk, rolig och effektiv träningsklass på 45 eller 60 minuter med fokus på puls och styrka. Genom funktionella övningar på en stepbräda, olika kroppsviktsövningar samt övningar med viktplatta utmanar du dina muskler samtidigt som du förbättrar din kondition och koordination. Koreografin är enkel att följa, vilket gör att det passar utmärkt för dig som är både nybörjare eller van. Största delen av passet har vi fokus på ben och nedre delen av kroppen.
Var tredje månad släpps ny musik och koreografi.
Läs mer på LesMills BodyStep

Les Mills CORE™

Ett funktionellt och effektivt coreprogram på 30 minuter som stärker mage, rygg, rumpa och axlar. Redskap som används under passet är främst egen kroppsvikt, men även gummiband och viktplattor. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser). Se Les Mills CORE

Les Mills GRIT STRENGTH®

Ett riktigt utmanande och effektivt pass på 30 minuter där tunga vikter och mycket vilja är ledorden. Passet är utformat för att maximera din muskelstyrka genom högintensiv intervallträning med hjälp av skivstång och viktplattor. Var tredje månad släpps ny musik och koreografi (lika för alla Les Mills klasser).
Se Les Mills Grit Strength

Les Mills SH'BAM®

SH’BAM är den perfekta blandningen av enkla och heta dansmoves, där du lockar fram stjärnan i dig och dansar dig i form till coola clubhits, listettor, remixer av gamla klassiker och moderna latin beats. Under 45 minuter får du dansa loss och njuta av musiken.
Les Mills klasser är förkoreograferade, vilket gör det lätt för dig som deltagare att komma in i passets upplägg oavsett om du är nybörjare eller van deltagare. Koreografi och musik ändras var tredje månad (lika för alla Les Mills klasser).
Se Les Mills SH’BAM

Kettlebell

Kettlebell är en effektiv träningsform för hela kroppen där vi tränar bland annat styrka, explosivitet, kondition och balans, beroende på dagens passupplägg som varierar från gång till gång. Klasserna är 30 minuter och redskap som används är kettlebellkulor, men även övningar med enbart egen kroppsvikt kan förekomma.

PranaYoga

Det här är egentid där du får släppa stress, press och spänningar.
I PranaYoga fokuserar man på yogarörelser, meditation, andningstekniker

Pranayama syftar på andningsövningar som tar bort de fysiska och känslomässiga hinder i vår kropp för att frigöra andningen och flödet av
prana – livsenergi. Regelbunden och uthållig pranayama-övning kan ladda och ge energi åt hela din kropp! Det fungerar utmärkt på spända muskler.
Inese kommer även att erbjuda meditation och soundbath “ljudbad” i slutet av klassen.

SeniorCirkel

Träning för dig som är 60+! På seniorcirkeln arbetar vi i cirkelformat för varierad träning. Det betyder att vi har ca 10 stationer med olika övningar och jobbar en station i taget tills vi kommer varvet runt. Övningarna är en blandning av styrka, kondition, balans och rörlighet. Faktorer som alla fyra är viktiga i vår vardag och för vårt välmående. Övningarna är anpassade så att de fungerar oberoende vilken nivå du är på.

SeniorYoga

En yogaklass där vi gör mjuka rörelser. Klassen är en stund för dig att fokusera på ditt inre, samtidigt som kroppen får mjuknas upp med skön stretch och lugna rörelser. Alla rörelser är antingen sittande eller liggande positioner. Klassen är anpassad för seniorer och du får själv välja mellan olika alternativ. Det är fritt att avstå från rörelser som inte känns bra. Fokuset under klassen är avslappning och återhämtning.

Stretch

Förbättra rörligheten och motverka stelhet. Stretching håller musklerna smidiga och förhindrar att de blir styva och korta, vilket också främjar rörligheten och förebygger stelhet i senor och leder. Vi kör 30 minuter i olika positioner. Kom gärna färdigt uppvärmd till klassen.
Genom att ägna tid och uppmärksamhet åt stretchingen kan du faktiskt uppleva samma känsla som efter ett härligt yogapass.

Tabata

Tabata är en träningsmetod som består av intervallträning med korta vilotider. Passet består av 8 x 4 minuters block där vi arbetar i 20 sekunder och vilar i 10 sekunder. Efter varje 4 minuters block följer 1 minuts vila och varje block består av olika övningar. Vi tränar både styrka och kondition. Klassen är 45 minuter lång och består av både uppvärmning och en kort stretch på slutet.

YinYoga

Det här är egentid där du får släppa stress, press och spänningar. Vi håller djup stretch länge så att vi riktigt kommer in i oss själva och lär oss att slappna av i det ibland obekväma. Passet avslutas med en lång, skön avslappning och en kort meditation.

Les Mills Shapes™

Startar i januari 2024!
Les Mills Shapes™ är ett styrkebaserat träningspass inspirerat av Pilates, Barre & Power Yoga. Detta är en helkroppsinriktad träning som är av blandad intensitet och passar alla oavsett vilken träningsvana man har. Under klassen arbetar vi med egen kroppsvikt, viktplattor, minibands och sliders. Det finns hur många alternativ som helst för att hitta din ”hot spot”. Du kommer att förbättra din styrka, koordination och flexibilitet.

ZUMBA®

Startar i januari 2024!
Zumba® är en rolig och energisk dansklass där vi till olika latinska rytmer rör oss till musiken och skakar höfter. Du tränar både kondition och koordination, medan pulsen stiger och svetten rinner! Dansglädje i hela 60 minuter, så du knappt ens märker av att du tränar!
Varje låt står för en ny koreografi.

YogaStretch

Startar i januari 2024!
En härligt avkopplande klass som är en blandning av YinYoga och stretch. Klassen fokuserar på att mjuka upp kroppen, förbättra flexibiliteten och minska på spänningar genom mjuka och förlängande rörelser. Klassen avslutas med avslappning/savasana. Klassen passar alla oavsett ålder och träningsbakgrund. Under klassen använder vi oss av bolster och yogablocks.